27.05.2008 , UŽICE
Izvor: PRESS

MASAKRIRAO DETE BIVŠE LJUBAVNICE

Milenko Kušić (61) iz Ivanjice oteo, pa ubio Miroslava B. (14) iz sela Trešnjevica kod Arilja. Nesrećnog dečaka do smrti udarao ašovom u glavu, telo sakrio u šumi i zapalio

Monstrum i žrtva...Milenko Kušić pozvao Miroslava B. i rekao mu da mu je kupio skuter, dečaka krvnički ubio

Milenko Kušić (61) iz Ivanjice oteo je, mučio, pa ubio Miroslava B. (14), sina svoje bivše ljubavnice iz sela Trešnjevica kod Arilja!!! Stravičan zločin dogodio se u petak kad je monstrum usmrtio dečaka u šumi udarcima ašovom u glavu, telo prekrio lišćem i jagnjećom kožom i zapalio!!! Ubica je posle zločina pio kafu kod dečakove majke Dragice i s rodbinom tragao za detetom! Telo mališana pronađeno je u nedelju u šumi koja je tri kilometra udaljena od dečakove kuće. Milenko je uhapšen i priveden istražnom sudiji.

Drama u selu Trešnjevica kod Arilja počela je u petak uveče kad se Miroslav B. nije vratio kući. Dragica B. (40), majka Miroslava B., tražila je celu noć svog sina s rodbinom i komšijama. U subotu ujutru prijavila je policiji nestanak deteta. Dragica priča za Press da je u petak oko pola pet po podne otišla u Arilje, a da je njen sin Miroslav ostao kod kuće.

Milenko je posle zločina došao kod mene, popio kafu i krenuo u potragu za detetom ... Dragica B., dečakova majka

- Žalio se da ga boli glava, pa je malo prilegao. Međutim, kad sam se oko sedam sati uveče vratila kući, Miroslava nije bilo. U međuvremenu sam ga zvala iz Arilja, ali se nije javljao na telefon. Pitala sam komšiju da li mi je video sina. On je rekao da ga je video kad je otišao negde biciklom - priča Dragica.

Kad je Dragica počela da se sprema da krene u potragu za svojim sinom, pojavio se Milenko Kušić!

- Nisam ni slutila da mi je Milenko ubio dete! Kad je čuo da mi nema deteta, odmah je ponudio pomoć! Popili smo kafu, pa je otišao! Tek posle sam čula da je pre nego što je došao kod mene svratio kod mog devera, gde se umio i presvukao. Sada, kada vratim film unazad, sećam se da sam primetila da je Milenku uvo bilo malo krvavo, ali u tom trenutku nisam ni slutila da mi je ubio dete!

Dragica: Govorio je da će se ubiti!

Dragica B. kaže da je bila u vezi s Milenkom koju je odavno pokušavala da raskine.

- Nisam primetila bilo šta čudno u Milenkovom ponašanju. Bila sam s njim u vezi, ali već godinu dana sam pokušavala da prekinem tu vezu. Nikakve pretnje nisam dobijala, samo mi je slao poruke da će se ubiti, da ne može bez mene. Na poruke nisam odgovarala. Pre ubistva nisam ga videla petnaest dana. Ne znam da li je pretio Mikici. Možda jeste, jer se dečak u poslednje vreme strašno plašio mraka. Bio je krupan dečak, imao je 73 kilograma - rekla je majka Dragica.

Kada je već pala noć, krenula sam s komšijom Milanom da tražim sina. Tražila sam ga do kasno u noć, ali ga nije bilo. Njegov nestanak sam ujutru prijavila policiji - priča Dragica.

U subotu ujutru organizovana je potraga za dečakom. Sakupili su se svi meštani iz sela i policija.

- Ujutru je ubica Milenko Kušić već u pola pet bio ispred kuće! Rekao mi je da idemo da tražimo Mikicu. Potraga nije imala uspeha. Tek u nedelju po podne javili su mi da su ga našli u šumi u banji Klisura. Zašto je ubio dete, zašto nije mene? - pita se očajna majka.

Policija je prvi put posumnjala u Kušića posle izjave Miroslavljevog druga iz škole. On je ispričao da je video Miroslava na biciklu i da mu je on rekao da ide da se nađe s Kušićem jer mu je kupio skuter.

Miroslavljeva baba Milenka priča da je Kušića video i jedan komšija baš na mestu gde se dogodilo ubistvo.

- Rekao je da je video Mikicu da stoji ispred „golfa", a Kušića iza kola! A žena iz susednog sela, koja je pedesetak metara niže zalivala baštu, čula je kako neko kuka: „Nemoj me više biti, ubićeš me! Pusti me mojoj majci!" - priča baba Milenka.

Miroslavljev stric Raca tragao je dva dana za dečakom.

- Sa mnom u potrazi bio je i Milenko Kušić! Sada kada složim kockice, shvatam da me je namerno odveo na obalu Moravice, na kojoj smo pronašli njegov bicikl. Kada sam video bicikl, počeo sam da kukam, pomislio sam da se dete udavilo u reci. I on je zakukao sa mnom - priča naš sagovornik, i dodaje:

- Posle priča koje smo čuli od Miroslavljevog druga i komšija, s policijom sam otišao na mesto na kojem su poslednji put viđeni Miroslav i Kušić. Pored puta pronađeni su malo krvi, dva opuška i flaša, u kojoj je bilo oko pola litra rakije. Išli smo nekoliko metara stazom, a onda smo u šumi pronašli telo dečaka!

Mesto zločina... Telo deteta nađeno u šumi u blizini njegovog sela

Telo je bili prekriveno ostacima zapaljene jagnjeće kože, vune, lišća i bukove grane! Video sam nogu dečaka i malo kose, a kada su ga izvukli, glava mu je bila izmasakrirana! Na glavi nije bio deo temena, a na čelu i licu su bile duboke rasekotine od ašova. Na vratu se videla duboka rana! Telo je bilo unakaženo! Ništa strašnije u životu nisam video - priča Miroslavljev stric Raco.

Dečakov otac Radmilo B. radi u Kanadi. Strašna vest stigla je do njega i on je krenuo u Srbiju. Policija je Kušića pronašla u nedelju po podne u njegovom stanu i odmah ga uhapsila.

HRONOLOGIJA ZLOČINA

PETAK, 23. MAJ

- 17 časova Milenko Kušić telefonom zvao Miroslava B., sina njegove bivše ljubavnice, i rekao mu da se nađu jer mu je kupio skuter

- 18.00 Miroslav je otišao biciklom od kuće, majci nije rekao gde je krenuo

- 18.30 Milenko se susreo sa dečakom i odveo ga u šumu u blizini sela Trešnjevica

- 18.45 Dečaka brutalno pretukao, uzeo vojnički ašov koji je ranije pripremio za zločin i krvnički ga udarao po telu i glavi

- 18.50 Mališan je preminuo od teških povreda na licu mesta

- 19.00 Posle zločina, ubica popušio dve cigarete, popio nekoliko gutljaja rakije i krenuo sa „uništavanjem" dokaza

- 19.15 Ubica zapalio telo koje je prekrio jagnjećom kožom, vunom i lišćem

- 19.45 Milenko uzeo bicikl dečaka i iskrivio točak kako bi izgledalo da je stradao u saobraćajki

- 20.15 Monstrum stavio bicikl u prtljažnik svojih kola i bacio ga u blizini puta Arilje - Ivanjica

- 20.45 Milenko je otišao kod dečakove majke, popio kafu sa njom i ponudio joj pomoć

SUBOTA, 24. MAJ

- 5.30 časova Milenko dolazi među prvima u kuću žrtve i kreće sa rodbinom u potragu za dečakom

- 8.10 Majka dečaka prijavila nestanak sina policiji

- 12.30 Brojni meštani Trešnjevice i policija češljaju teren oko sela i traže Miroslava

- 14.30 Monstrum navodi dečakovog strica na pogrešan trag, zajedno „pronalaze" dečakov bicikl

- 15.15 Posle izjava dečakovog druga i komšija koji su videli Kušića sa Miroslavom, policija počinje da sumnja u Kušića

NEDELJA, 25. maj

- 13 časova Policija uhapsila Milenka Kušića u njegovom stanu u Ivanjici

- 14.15 Uz pomoć meštana Trešenjevice policija pronašla izmasakrirano i poluizgorelo telo dečaka u šumi, tri kilometra udaljenoj od njegove kuće

ZORICA GLIGORIJEVIĆ

 

©2006 NPC International • Kraljice Marije 1/14 (27. marta 69/14) • redakcija@novinepress.co.yu