header image
Naslovna
Aktuelnosti
Napredna pretraga
Kontakti
Ljudi
Fotogalerija
Prijavljivanje
Korisničko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
Još niste član? Učlanite se ovde
Syndicate


Naslovna
APARAT ZA RANU DIJAGNOSTIKU TUMORA DOJKE PDF Verzija za štampu E-mail
Zrenjanin 23.11. -Svim pacijentkinjama iz Zrenjanina i šire okoline uskoro će na Odeljenju za radiologiju zrenjaninske bolnice biti omogućena rana i pravovremena dijagnostika tumora dojke zahvaljujući nabavci savremenog medicinskog aparata – mamografa.
Ovo je na nedeljnoj konferenciji za štampu OO DS Zrenjanin u sredu 22.11.2006. godine izjavila doskorašnja odbornica i članica Foruma žena DS, Nada Sporin.

Ona je dodala da su za ovu nabavku veoma zaslužne aktiviskinje Foruma žena koje već duže vreme vode kampanju informisanja o ovoj bolesti koja je u poslednje vreme sve prisutnija. U sklopu te kampanje je i 11.novembra u MZ „Sava Kovačević“ organizovana vrlo uspešna tribina sa istom tematikom.

Mamograf je skup aparat i njegova kupovina ne bi bila moguća bez finansijske pomoći Izvršnog veća autonomne pokrajine Vojvodine.

Nada Sporin je dodala i da žene ovog regiona neće više morati da putuju u Beograd i Novi Sad i izlažu se velikim troškovima u privatnim klinikama kako bi obavile pregled na ovom aparatu.

Anketa
Vaš komentar na rezultat DS-a u Zrenjaninu?
  
Ko je online?
Imamo 1 gosta na sajtu